Te: Oprindelse, smag og sundhedsmæssige fordele

Hvor mange gange vi bare ønsker at drikke te efter et tungt måltid, men er derefter bombarderet med alle de forskellige te varianter at vi får tabt. Denne artikel svar, der har brug for.

Hvad du skal huske er, at der er kun fire typer af te.

1) sort te

2) grøn te

3) hvid te

4) oolong te

Alle disse er lavet af blade af Camellia sinensis, også kendt som te plante. Andre urte infusioner diskvalificeres såsom kamillete, ingefær te eller rød te lavet af rooibos bladene som typer af te, da te plante ikke er involveret i deres vorden. Forskellen mellem de fire te variationer ligger ved at gøre dem. Derudover har hver type te en anden smag og forskellige sundhedsmæssige fordele.

1) sort te

Stærk flavored brændt Sienna farvede varm drik er den mest populære type af te i Vesten. Enten serveret med et squeeze citron eller tilsat mælk og en terning af sukker, er kop sort te en del af daglige te ceremonier, der finder sted på verdensplan. Sort te er lavet af stærkt oxideret Camellia sinensis blade. Når den serveres plain, indeholder det ingen kalorier, kulhydrater eller fedt. En kop sort te indeholder mere koffein end andre typer af te men mindre end i en kop kaffe.

2) grøn te

Den let oxideret te har været populære i Kina, Japan og Korea i århundreder. For nylig øget rygter om sin sundhedsmæssige fordele sin popularitet i vestlige. Det er blevet bevist, at drikke grøn te kan sænke kolesterol, forebygge kræft, øge stofskifte og være nyttige i forskellige andre betingelser og sygdomme. Grøn te er let oxideret, tørret, men ikke fermenteret. Det er normalt serveres plain, uden sukker og mælk. Da nogle af varianter af grøn te smager en smule bitter, bør det være brygget i lavere temperatur end kogepunktet.

3) hvid te

Hvid te er sjældnere og dyrere end de andre typer af te nævnt ovenfor. Stammer fra Fujian-provinsen i Kina, er den hvide te lavet af unge Camellia sinensis blade, som går igennem en lang proces med kogning eller stegning, inaktivere gæring og tørring. Da bladene høstes mens knopperne er stadig omfattet af hvidt hår, kaldes den hvid te. Hvid te er den mest delikate, søde smag end de andre typer af te. Derudover indeholder den mindste mængde af koffein og det største beløb af antioxidant, der hjælpe med at forhindre kræft.

4) oolong te

Den traditionelle kinesiske te er den fælles følgesvend af kinesiske fødevarer såsom dim sum og chop suey i amerikansk kinesiske restauranter. Oolong te, sort dragon i kinesisk, fik sit navn efter sin lange, mørke distinguished blade, der ligner vilde sorte drager når brygges. Den unikke smag af oolong te er opnået ved en lang proces, der omfatter solen tørring af Camellia sinensis blade, lys oxidation, køling og tørring. Resultatet er en lettere variant end den populære sort te og stærkere end den sarte grønne te.

Leave a Reply

Your email address will not be published.